Nyílt pályázati felhívás kis-és középvállalkozások (KKV) számára, amelyek az egészségügy területén fejlesztenek innovatív megoldásokat megelőzésre, előrejelzésre és telemedicinára

2023. September 27.

 

 

 

Nyílt pályázati felhívás kis-és középvállalkozások (KKV) számára, amelyek az egészségügy területén fejlesztenek innovatív megoldásokat megelőzésre, előrejelzésre és telemedicinára

2023. szeptember 27-én, szerdán a Syreon Kutató Intézet és a DIGIT-PRE projekt partnerintézményei hivatalosan is meghirdetik nyílt pályázatukat olyan KKV-k számára, amelyek az egészségügy területén nyújtanak innovatív fejlesztéseket előrejelzésre, megelőzésre és telemedicinára.

A pályázat célja:

A DIGIT-PRE egy olyan kerettámogatási program, amelynek elsődleges célja a digitális egészségügyi innovációk támogatása kis- és középvállalkozások (KKV-k) határokon átnyúló és ágazatokon átívelő együttműködésén keresztül.

Ezen együttműködések létrehozására és megvalósítására a projektpartnerek nyílt pályázatot hirdetnek olyan KKV-k számára, amelyek az egészségügy területén fejlesztenek innovatív megoldásokat az előrejelzésre, megelőzésre és telemedicinára.

A DIGIT-PRE elsősorban olyan mobil egészségügyi alkalmazásokat és eszközöket fejlesztő vállalkozások jelentkezését várja, amelyek termékeikkel a felhasználó-orientált megelőzést, előrejelzést és telemedicinát célozzák meg a COVID utáni világban. Ezen innovációk ugyanis választ nyújthatnak a fogyasztók és a betegek igényeire, valamint az olyan KKV-k és a korai növekedési szakaszban lévő vállalatok növekvő keresletére, akik elsődlegesen a betegek által vezérelt piacon belül szeretnének kereskedelmi vonzerőt teremteni, mielőtt mérlegelnék az intézményi piacokra való bevonulást.

Összesítve, a DIGIT-PRE célja új egészségügyi, a megelőzésre, előrejelzésre, illetve a telemedicinára összpontosító, megoldások létrehozása a KKV-k közötti együttműködések révén, illetve ezen szervezetek támogatása a nemzetközi piacokra való belépésre. Fontos kiegészítés, hogy a DIGIT-PRE által támogatott innovációknak és eszközöknek előnyben kell részesíteniük a felhasználót, illetve a lehető legnagyobb mértékben meg kell teremteniük a kereteket az önellátásra.

Milyen szakterületekre vonatkozik a pályázat?

Az egészségügyben érdekelt felekkel és szakértőkkel folytatott konzultációkat követően öt olyan területet azonosítottak a DIGIT-PRE szakértői, ahol a digitális megoldások jelentős szerepet játszhatnak a projekt céljainak elérésében:

• Mentális egészség

• Rehabilitáció

• Neurológiai megbetegedések

• Egészséges életmód

• Egészség és öregedés

A DIGIT-PRE szakértői ezen területeken belül meghatározott konkrét kihívások megoldására és fejlesztésére várják az ebben érdekelt KKV-k pályázatát. Lehetőség van azonban a pályázóknak ezen kihívások újra definiálására, illetve olyan alternatív megoldási formák javaslatára és új és egészségügyi kihívások definiálására, amelyek a fent meghatározott területek alá tartoznak és megfelelnek a pályázati követelményeknek.

Milyen lehetőségeket nyújt a pályázat a KKV-knak?

A DIGIT-PRE pályázati felhívásban való részvétel elsősorban lehetőséget nyújt a KKV-k számára, hogy a projektben résztvevő 10 európai partner szakértelmét hasznosítva, fellendítsék saját projektjük nemzetközi fejlesztését.

A DIGIT-PRE elkötelezett amellett, hogy előre mozdítsa a KKV-kat az innováció és a növekedés felé vezető útjukon azáltal, hogy személyre szabott támogatást nyújt az alábbi területeken:

• Innovációs támogatás: Személyre szabott támogatás az alprojekteknek, a projekthez tartozó Key Account Manager vezetése alatt. A szolgáltatások személyre szabása meghatározott mutatók alapján történik, beleértve ebbe a prototípus-validálást és a befektetési útmutatást.

• Beruházási támogatás: A DIGIT-PRE elősegíti a további források bevonását a projektbe piaci elemzések készítésével, és a termék értékajánlatának meghatározásának segítségével. A befektetésre érettségi szintről evidencia dosszié készül.

• Belső és külső szolgáltatások: A DIGIT-PRE különféle egyedi szolgáltatásokat kínál, beleértve a vizsgáló laborok rendelkezésre állítását, szabályozási útmutatást, befektetési tanácsadást és üzletfejlesztési támogatást. Az alprojektek KKV-i készpénzfinanszírozásukat külső szolgáltatások megvásárlására is felhasználhatják.

 

A DIGIT-PRE, a vezető partnerek és az alprojektek közötti együttműködés feltétele egy szerződéses megállapodás, amely részletezi a projekt tevékenységeit és a partnerek kötelezettségeit.

A DIGIT-PRE pályázati felhívás elérhető továbbá minden olyan nem KKV számára is, amely érdekelt a javasolt témákkal foglalkozó vállalatokkal való együttműködésben, illetve a konzorcium értékajánlatának javításában. Ezen szervezetek azonban nem részesülhetnek támogatásban a DIGIT-PRE pályázat keretein belül.

Ha egy KKV részt kíván venni a DIGIT-PRE pályázati felhívásban, első lépésként regisztrálnia kell magát a projekt matchmaking oldalára, hogy megtalálja a számára tökéletes partnereket. További részletek az alábbi linken érhetők el: https://www.digit-pre.eu/matchmaking/

KONTAKT

KOVÁCS Sándor – Egészségügyi Közgazdász, Syreon Kutató Intézet

A projekt az Európai Unió támogatásával jött létre. A fenti vélemények kizárólag a szerző(k) véleményét tükrözik, és nem feltétlenül tükrözik az Európai Unió vagy az Európai Innovációs Tanács és KKV-ügyi Végrehajtó Ügynökség (EISMEA) nézeteit és véleményét. Ezen vélemények hangoztatásáért sem az Európai Unió, sem a támogatást nyújtó hatóság vonható felelősségre.

Back to news

TODAY'S RESEARCH FOR TOMORROW'S HEALTH

Syreon Research Institute: 1142 Budapest, Mexikoi str. 65/A.

E-mail: info@syreon.eu